Ana Sayfa Etiketler Ihracat

Etiket: ihracat

4 ayda deniz yoluyla 45,7 milyar dolarlık ihracat

Yılın birinci 4 ayında Türkiye'nin ihracatının yüzde 57'si deniz yoluyla gerçekleştirildi.

Kur politikası deride ihracatını vurdu

Deri kesimi, bu yılın birinci çeyreğinde 55 milyon dolar açık verdi. Yalnızca ayakkabıda ithalatın iki kat arttığını belirten İDMİB Lideri İnanç Karaca, Türk deri bölümünün mevcut durumuna ait açıklamasında, “Bu para siyaseti devam ederse ihracat biter” ihtarında bulundu.

İhracatta rekor gelmişti, Rusya can simidi oldu

Kur baskısı maliyetler nedeniyle keskin düşüş gözlenen ihracatta Türkiye’nin yüzünü en çok Rusya ve hudut komşusu ülkeler güldürdü. Rusya’ya ihracat geçen yıl da rekor kırmıştı.

İhracatçı döviz sattığı kurdan altın alabilecek

Altın ihracatçıları, İBKB düzenlenmesi için bozdurulması gereken yüzde 40 döviz bedeli üzerinden, birebir kurla altın temin edebilecek.

Rusya’ya ihracat tam gaz: İlk üç ayda yüzde 133 arttı

Türkiye'nin Rusya Federasyonu'na ihracatı artıyor. ABD ve AB'nin baskılarına rağmen ihracattaki artışta Rusya'ya uygulanan ambargolar etkiliyor. Batı'dan eser alamayan Rusya, üretim manasında en güçlü komşusu olan Türkiye'ye yöneldi.

İlk çeyrekte en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu

Türkiye'nin birinci çeyrekte ülkeler bazında gerçekleştirdiği ihracat 54,3 milyar dolara yükselirken, en fazla dış satım 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

Mobilya ve kağıt ürünleri ihracatı ilk çeyrekte 2 milyar dolara yaklaştı

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman eserleri ihracatı yılın birinci çeyreğinde 2022'nin birebir devrine nazaran yüzde 1,6'lık artışla 1 milyar 963 milyon dolara ulaştı. En çok ihracat yapılan ülkeler Irak, İsrail ve İngiltere oldu.

Çekici ihracatında ilk çeyrekte yüzde 91’lik artış

Türkiye’nin cazip ihracatı, bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 91’lik artışla 578 milyon 296 bin dolara yükseldi. Uludağ Otomotiv Sanayisi İhracatçıları Birliği’nin bilgilerine nazaran, Türkiye'nin otomotiv dalı ocak-mart devrinde 8 milyar 618 milyon 998 bin dolarlık dış satım gerçekleştirdi.

Bayraktar Kızılelma bir testi daha muvaffakiyetle geçti

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma 4'üncü uçuşunda sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı. Kızılelma'nın 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor.

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapan iller belli oldu

Türkiye genelinde vilayetler özelinde yapılan dış satım, sarsıntıların tesiriyle birinci çeyrekte yüzde 1,5 düşerek 54,3 milyar dolara gerilerken, en fazla ihracat 24,4 milyar dolarla İstanbul'dan yapıldı. En az ihracatı ise 9,4 bin dolarla Bayburt yaptı.
- Reklam Alanı -

Önemli Haberler

SICAK HABERLER