Elon Musk Twitter’da iş başında: Mavi onay işareti olan kullanıcılardan ciddi miktarda para isteyecek

2
91

Elon Musk, Twitter'da iş başında: Mavi onay işareti olan kullanıcılardan ciddi miktarda para isteyecek

Elon Musk, aylarca süren yasal çekişmenin ardından geçen hafta Twitter’ın 44 milyar dolarlık devralmasını tamamladı.

Dünyanın en zengin insanı, sosyal medya devini karlı bir işe dönüştürmek için kolları sıvadı. Musk’ın Twitter Blue aboneliğini aylık 5 dolardan (yaklaşık 93 lira) 20 dolara (yaklaşık 372 lira) çıkarmak istediği belirtildi. Ayrıca Twitter Blue aboneliğinin mavi onay işareti sahiplerine zorunlu kılınacağı da aktarıldı. Böylelikle, platformda onaylı hesaba sahip herkesin yılda yaklaşık 240 dolar (yaklaşık 4 bin 500 lira) ödemesi gerekecek.

Eğer Twitter’da mavi bir onay işareti istiyorsanız tekrar düşünün. The Verge adlı internet sitesinin haberine göre sosyal medya platformunun yeni sahibi Elon Musk, mavi onay işaretini sadece ücretli bir abonelik sistemi olan Twitter Blue kullanıcılarına açacak. Twitter Bleu aboneliğinin fiyatı ise aylık 5 dolardan (yaklaşık 93 lira) 20 dolara (yaklaşık 372 lira) çıkarılacak.
ELON MUSK TWİTTER’DA SINIRLARI KALDIRIYOR
Habere göre,  Musk’ın Twitter yazılımcı ekibine ilk talimatı, kullanıcıların mavi bir onay işareti satın almalarını sağlayan yeni bir ve aylık 19,99 dolar (yaklaşık 372 lira) ödeyecekleri yeni bir Twitter Blue katmanı oldu.
The Verge, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Musk, konuya aşina olan kişilere göre, çalışanlarından  Twitter’ın ek özelliklerin kilidini açan aylık 4,99 dolarlık isteğe bağlı aboneliği olan Twitter Blue’yu, daha pahalı bir abonelikle değiştirmelerini istedi. Twitter, yeni Twitter Blue aboneliği için aylık 19,99 ABD doları (yaklaşık 372 lira) talep etmeyi planlıyor, ancak bu fiyat değişebilir.”
Haberde Musk’ın ayrıca, zaten mavi onay işareti olan kullanıcılardan bunu korumak için aylık ücret almayı da düşündüğü belirtildi. Buna göre, Twitter’da sosyal medya fenomeni olmak, ya da mavi tıklı onaylanmış bir hesaba sahip olmanın fiyatı için yılda 239,88 dolar ödeme yapması gerekecek.
Diğer taraftan Musk, abonelikleri uygulamada önemli bir fırsat olarak gördüğünün defalarca söyledi ve geçen hafta Twitter çalışanlarıyla yaptığı bir toplantıda bir kez daha aboneliklerin gelecekte uygulamanın gelirinin yüzde 50’sini oluşturmasını beklediğini belirtti.
Bununla birlikte, Twitter’ın 2. çeyrek kazanç raporuna göre aylık geliri yaklaşık 1,2 milyar dolar, bu nedenle Musk aboneliklerde ayda yaklaşık 600 milyon dolar kazanmayı hedefliyor.
Şu anki durumda, Musk’ın bu hedefine ulaşması için ise Twitter’ın aktif kullanıcı tabanının yarısından fazlası olan 120 milyon kullanıcının Twitter Blue aboneliği için ayda 4,99 dolar (yaklaşık 93 lira) ödemesi gerekiyor.
Eğer Twitter Blue’nun fiyatı 19,99 dolara çıkarılırsa, ücretli abone sayısının 30 milyona (yaklaşık 372 lira)  çıkması yeterli olacak.
Ancak şimdiye kadar, yaklaşık 20 bin Twitter kullanıcısı  Twitter Blue için ödeme yaptı. Bu nedenle Musk şu anda hedefinden çok uzak bir yerde bulunuyor.

Bizi Instagram’da Takip Edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz