Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan ‘kripto para’ açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kripto paralara ilişkin bir açıklama yaptı. Erbaş, "Kripto para caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

0
166

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş A Haber’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“KRİPTO PARA CAİZDİR DENİLEMİYOR”

Ali Erbaş, kripto paraların caiz olup olmadığına ilişkin soruya, “Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz” dedi.

Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulumuz, insanları istismar etme ihtimalinin yüksek olması münasebetiyle şu anda kullanımının caiz olmadığını düşünüyor. Soranlara bu şekilde cevap veriliyor. Belli şartları var o süreç takip ediliyor. Şu an itibariyle insanların birbirlerine rahat ve güvenli şekilde kripto parayı kullanma ortamı oluşmaması nedeniyle, insanların insanlara zarar verme ihtimalinin henüz ortadan kalkmaması sebebiyle şu an caizdir denilemiyor. Şu an takip ediliyor” diye konuştu.

“TEZ KONUSU OLARAK VERDİK”

Ali Erbaş konuyla ilgili şöyle devam etti:

“Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Bir hocamız tez olarak bunu hazırlıyor. Tez bittikten sonra da tekrar görüşeceğiz. Ama şu an itibariyle kripto paralar için caizdir değildir diyemiyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz