Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 8 Temmuz 2022 güncel altın kuru fiyatları

0
198

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 8 Temmuz 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 8 Temmuz 2022 güncel çeyrek altın, gram altın ve ons altın fiyatları…

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

Altın, üst üste dördüncü haftayı da kayıpla kapatmaya hazırlanırken yatırımcılar bugün tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerini takip etti.

Spot altın artan ekonomik kriz endişeleriyle güvenli varlıklara olan talebin güçlenmesiyle birlikte dokuz ayın en düşük seviyesini gördü.

Dün, yüzde 0,1 artışla günü 1.740,2 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından 1.740 dolardan işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından 969 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.607 lira, Cumhuriyet altını da 6.613 liradan satılıyor.

ABD’DE TARIM DIŞI İSTİHDAM BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE GELDİ

ABD’de tarım dışı istihdam beklentilerin oldukça üzerinde geldi.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Haziran ayında tarım dışı istihdam 372 bin arttı. Piyasa beklentisi 270 bin artış gerçekleşeceği yönündeydi.

Aynı ayda işsizlik oranı ise art arda dördüncü ayda yüzde 3,6 olarak açıklandı.

ANLIK ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Analistler, ABD’de enflasyon ve resesyona ilişkin endişelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Dün ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yaptıkları açıklamalarda resesyon riskinin korkulduğu kadar güçlü olmayabileceğini söylediklerini anımsatan analistler, Fed’in önceliğinin enflasyonu kontrol altına almak olduğunu ifade etti.

Bugün, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların destek, 1.760 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Çeyrek altının 3 yıllık grafiği

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Bizi Twitter da Takip Edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz